Tuesday, October 10, 2006

Thanksgiving
Gisteren, 9 oktober, was het hier in Canada Thanksgiving. (voor de duidelijkheid, Canadese Thanksgiving is de 2e maandag in Oktober, Amerikaanse Thanksgiving is in November meen de 24e!)
Voor dinner zouden we naar Grace en Sieger, die de Turkey al de hele dag in de oven had staan, man, wat rook het daar toch lekker!! We waren met z'n 11-en, Grace en fam. wij en fam. en Egbert en Heleen, vrienden van Grace die sinds 2 weken ook in Canada wonen! (ja, we krijgen hier een Dutch Community!!)

Ziet er lekker uit toch? Nou, kan je vertellen, hij wás ook lekker!! Ik houd persoonlijk meer van het witte vlees maar Henk heeft liever een poot, en die had ie ook gauw te pakken!

Er was van alles, natuurlijk de Turkey, mashed potatoes, corn, beans (snijboontjes!!!mjammieeee!), saled, broodjes, kortom, genoeg om je buikje te vullen!

Nou, dat lukte wel hoor, heb heerlijk gegeten, Henk nam het foto's maken even over, zodat ik er ook eens opsta, gelukkig niet al schrokkend:-) We hebben echt een heel gezellige maaltijd gehad, na die tijd even lekker gehangen, rokers even lekker een peukje en toen nog desert. Pie/cake and icecream wat er nog wel inging hoor!! Daarna gingen de mannen even poolen in de basement, wij vrouwen wat omhangen, en later nog een spel gespeeld met z'n allen. Weet niet meer hoe et heet maar het is met kaarten en je moet een set van dezelfde hebben, (bv. 4 Aces). De kaart die je niet wil, schuif je door naar je buurman/vrouw, en zodra je de set hebt, mep je je hand op de tafel, en de rest moet maar zorgen dat ie je snel volgt! Want ben je de laatste dan moet je een kaart van de stapel pakken en dat zijn je strafpunten:-) Al met al beregezellig, vreselijk gelachen en ik heb lekker niet verloren!

Dat was dus de eerste Thanksgiving van de meiden en mij en ik moet zeggen.... is me goed bevallen!

5 comments:

Je@net said...

Klinkt als een super leuke avond joh!! Fijn dat et zo gezellig (en lekker ;-) was!!!

snatertje said...

oo dat ziet er lekker en gezellig uit, heerlijk dat het zo goed bevalt he. oo die fair was ook leuke zeg, die Marloes, wow die heeft dus echt geen hoogtevrees he.
Groetjes, Linda

jannie said...

he jongens ziet er super gezellig en lekker uit!!! zo zie ik ook nog eens foto's van grace en sieger!! doe je ze even de groetjes van ons??? met een beetje fantasie kan ik de kalkoen ruiken heerlijk hoor!!

Anonymous said...

Zo zo....wát een maal....en wat gezellig zoveel vrienden en familie bij elkaar!!
Lijkt mij ook wel eens gezellig om te doen....maar ja.....
Je kan niet alles hebben, toch??

gr. Wilma

Marjo said...

Leuk, die Canadeese feestjes :-).
Heerlijk dat je al zo'n lekker netwerk om je heen hebt. Dat kaartspel herken ik wel, wij noemen dat ezelen ;-).