Tuesday, September 05, 2006

De ervaring van de meiden!!

Ok, wat een dag zeg!! Vanmorgen liep ik hier nog rond als een kip zonder kop, maar vanmiddag heb ik heerlijk gescrapt aan mijn FileFolder album, schiet op dus binnenkort te zien!
Goed, dan de meiden.......
Marloes heeft elke dag les van 8.50 - 14.50, de eerste week 4 vakken en de tweede week dezelfde 4 maar in een andere volgorde. Na het eerste semester veranderd dit, en krijgt ze o.a. Engels, nu kan ze mooi nog even de taal eigen maken, door in de andere vakken goed op te letten, luisteren, schrijven enz. Ze had vandaag Computerclass, Math, Career and Physics (Fitness). In het tweede semester, krijgt ze English, Science, History and Gym. Hiervoor krijgt ze credits (punten) en ze moet een bepaald aantal punten hebben om over te gaan naar de vlg. klas. Nu zit ze in grade 10, wat te vergelijken is met de eindexamen klas VMBO.
Haar dag verliep wat moeizaam als ik het goed begrepen heb, ze heeft wel wat hulp van haar nicht, maar die zit een grade hoger, dus niet veel bij haar in de klas. Alleen met Fitness helaas. Alles gaat natuurlijk erg snel en ze krijgt nu wat spijt dat ze niet meer Engels heeft gesproken deze zomer, maar goed, het is nou eenmaal zo. Sommige dingen kan ze nog niet zo goed bijhouden, dan gaat het net allemaal iets te snel voor haar. Maar we houden de moed erin, al heb ik het wel ff moeilijk als ze zegt dat ze opziet tegen morgen........ Dus als er iets is, dan kan ze me sms-en, en gaat het helemaal mis, dan ga ik op hoge poten naar school, ha, zullen ze mij es leren kennen!
Anouk...... heel ander verhaal. Vanmorgen hadden we de teacher al ontmoet, mr. Storochuck is z'n naam, maar de meesten noemen em mr. S. Ha, ha, heel handig vind ik, dit is nogal een lastige naam. Hij wees meteen 2 meisjes aan die haar wegwijs zouden maken in school, wat dingen uitleggen enzo, dus ze was meteen een stuk opgeluchter.
Toen ze uit school kwam, (8.45 - 15.15 elke dag!) liep ze al samen met een meisje, druk te kletsen.... "Jeetje, die kleine meid van mij, die loopt te kletsen" zei ik tegen Marloes, en ik voelde me zo trots!! Vol verhalen, ze kletste me de oren van het hoofd, heerlijk, zo gezellig vond ze het, meteen een meisje waar ze naast zat die heel aardig was en haar veel hielp en dingen uitlegde en waar ze mee gelunched had. Dat meisje woont vlakbij school en heeft een eigen paard!! Anouk mocht, als ze elkaar wat beter kennen, en ik haar moeder ken, wel eens mee van haar. OK Anouk happy, want die vind dat wel leuk! En wat nou zo mooi is, ze heeft zelfs zin in morgen!!! Geweldig, ben zo blij voor haar, dat ze zich vermaakt heeft, en het fijn vond.
Ik kan vannacht vast rustiger slapen en hoop dat ik morgen iets langer kan liggen dan vandaag.... 5.30 is nogal vroeg........

2 comments:

Je@net. said...

Zo, de kop is eraf en de eerste dag zit erop!!
Fijn dat Anouk et meteen zo naar haar zin heeft!
En bij Marloes komt dat ook nog wel goed! Heb er alle vertrouwen in!!!

Marjo said...

Haha, wat slim van meester S om meteen wat "vriendinnetjes" aan te wijzen. En het werkt!
Nu Marloes nog. Maar dat komt ook vast wel goed.