Sunday, December 17, 2006

Een half jaar!!!!!!!!


Een kale kamer......... een paar tuinstoelen.... nog een enkele lamp, verkleurde plekken op de muur.....zo zaten we een goed half jaar geleden nog in Leeuwarden.......

Een kale kamer........ muren geverfd, gordijnen hangen...een enkele lamp, geen meubels..... maar wel..... Een nieuw huis in Simcoe!

Een half jaar, niet te geloven,zo snel dat is gegaan. Onbegrijpelijk dat we alweer een half jaar hier leven, contacten opbouwen, naar school gaan, werken...... alles wat we in Nederland deden, gaat hier gewoon verder. Met wat struikelblokken in et begin, maar toch..... we doen et! Ik ben ontzettend trots op de meiden, met hun school prestaties, Henk, die naast een drukke baan ook naar school gaat 2x in de week om z'n diploma's te halen, en, eigenlijk ook wel op mezelf! Ik, die altijd zei, Canada? wat moet ik daar, niets dat me trekt, ver van m'n familie, nee hoor, geen haar op m'n hoofd. En kijk me nu.... ik doe et toch mooi maar even.. wel met ups en downs, maar dat is logisch, was dat er niet, was er ook iets niet goed!

Vrienden... blij dat je ze hebt, blij met internet, zodat je toch, bijna zonder kosten, dagelijks in contact staat. Eerlijk gezegd, zou ik niet weten wat ik zonder die vrienden moest hoor, ook al zitten ze ver weg, het contact blijft! Geweldig.... heel dierbaar allemaal.

Familie...... ja, dát mis ik, heel erg, vooral nu, in deze tijd van het jaar, maar daar is de telefoon goed voor, even heerlijk een eind wegkletsen en dan gewoon lekker niet op de tijd letten! Uitkijken naar volgend jaar, wat gelukkig niet ver weg meer is, en weten dat er iemand is die wil komen. Dagen gaan aftellen om weer je moeder te zien en vast te houden.. plannen maken wat je allemaal gaat doen als ze er is.... Ja, emigreren is niet makkelijk, je leert je fam/vrienden heel goed kennen, maar wij redden et wel, wij bouwen hier een nieuw bestaan op, en zijn hier gelukkig met z'n viertjes en dat, dát is wat telt in het leven, gelukkig zijn, met de mensen die bij je horen!

7 comments:

jannie said...

tjonge marjolein alweer een half jaar!! wat gaat de tijd toch snel he?? maar dat is ook weer een goed teken want dan heb je het toch nar de zin!!!( en heimwee hebben mag natuurlijk) leuk dat je moeder volgend jaar komt!! maar dat maakt het misschien ook weer een beetje moeilijk als ze weer weg gaat. maar ja dat hoort er bij!! en gaat ook weer over meid!! ik vind dat jullie het super goed doen!!! EEN HELE DIKKE PLUIM HOOR!!!!!
groetjes uit leeuwarden

Je@net. said...

Een half jaar al weer...zucht...waar blijft de tijd!!
Meis, als we internet toch niet hadden hè!! Nu kunnen we tenminste elke dag ff lekker bijkletsen!!
Ben super trots op jullie allemaal!!
Knuf, Je@net.

Fleur said...

pfff dat was hier een traantje hoor! Wat heb je dat mooi omschreven.

Andrea said...

Amen!


wat heb je dat goed omschreven, zit hier met tranen in mijn ogen, vind het echt zo stoer van jullie!
dikke knuf!!!

eliane said...

ongelooflijk dat het toch zo snel alweer gaat, we hadden het er vanavond nog over aan de telefoon, jij bent zo ver weg en toch dichtbij dankzij internet en telefoon, maar even een bakkie dat gaat wat moeilijker.
Vind het wel super goed van jullie!

knuf eliane

jojoco said...

Sjonge, wat mooi geschreven! Ik vind het ook hartstikke stoer!

Sharodie said...

:) ik ben blij dat Canada je bevalt.

Ik woon hier nu sinds September, en ik heb Canada al eens voorgeproeft, dus wist hoe het was... maar het is weer niet te vergelijken met waar we nu wonen...wat een wereld van verschillen!!

Maar eerlijk is eerlijk, Nederland is nu eenmaal veranderd en minder gezellig. (ja ik weet het sommige mensen vinden nederland nog steeds geweldig)
Maar ik hoor steeds vaker minder leuke dingen, en dan ga je je toch realiseren dat we hier beter af zijn... en zeker voor de kinderen is minder stress een stuk gezonder.

Je doet het hartstikke goed Marjolein... groetjes uit Saskatchewan!