Monday, November 27, 2006

Decorating the Christmas Tree


Zo hebben wij gisteren middag doorgebracht, het versieren van de Kerstboom. Jullie zullen wel doorhebben na de afgelopen blogs, dat de Kerstversieringen hier veel eerder beginnen dan in Nederland, maar ja, daar staat Sint eerst nog hoog in et vaandel, en aangezien die hier niet is....... Veel mensen beginnen na Halloween (31-10) al met het versieren van het huis aan de buitenkant. Leuk gezicht, maar voor mij best wennen. Nu ook hoor, de Kerstboom zo vroeg al hebben staan ben ik niet gewend, maar ik moet zeggen, dat het wel heel gezellig staat. Inmiddels is ie alweer verhuisd, en staat gezellig tussen de banken, leuker dan het plekje naast de kast!
Vanuit de kamer naar de hal, hebben we een trap, en ik vond het wel leuk om die ook te versieren met garlands en gouden slingers. Boven het trapgat een Wreath.... of te wel Kerstkrans, staat erg leuk, al zeg ik et zelf. De komende dagen zal ik nog wat Kerstballen aan draad hangen en dat voor de ramen doen, en dan maar kijken of ik nog meer kan vinden in m'n voorraad!


Dit vind ik zo'n superfunctie van de nw. camera, de vuurwerkstand! Toestel op de tafel, tegen het trillen, en je krijgt de lampjes en alles er geweldig op zonder rare uitschieters van lichtstralen! Misschien maak ik hier wel m'n kerstkaart van!

En zo staat ie er nu bij, tussen de banken, versierd met gouden, zilveren en creme kleurige ballen, strikken en dennenappels. Een vrij volle, maar wel gezellige boom, vinden wij zelf! En hoelang ie daar nog staat....... Nou, vast wel tot volgend jaar!

10 comments:

Liesbeth said...

Inderdaad een mooie foto voor een kerstkaart. Zou ik zeker doen.
Ach en je weet hier is het En Sinterklaas En Kerst door elkaar. Dat vind ik wel jammer, maar goed maar eens zien wat we dit jaar doen met de boom.

D@nielle said...

zucht wat vroeg al maarreh heb je er wel lekker lang plezier van ! Leuke versieringen hoor !

Fleur said...

Leuk dat jullie lekker meegaan met de gewoonte van daar. Had ik ook gedaan, ik ben dol op al de lichtjes en versieringen enzo. Vieren jullie helemaal geen sinterklaas?

JolandaV said...

Ik krijg ook al zin om de kerstboom te zetten, maar ja.... als je dat nu al doet hier in Nederland verklaren ze je voor gek. Ik heb wel al lekker nieuwe kerstballen gekocht, die liggen te wachten in de doos.

Snatertje said...

o wat gezellig, krijg zelf ook zin om mijn boom te gaan zetten hihihi zo gezellig.
Hihihi wat dat betreft ben ik echt een kerstmens.
Groetjes Linda

Je@net. said...

Oooh, wat ziet dat er gezellig uit!! Leuk joh, lekker genieten van deze lange Kerstperiode!!

Anonymous said...

Inderdaad vroeg voor ons Hollanders maar toch ook wel erg gezellig zo'n lange Kerstperiode. Die foto zou heel goed zijn voor een kerstkaart...super! Groetjes Mireille_A

moniek said...

Wat ziet het er gezellig uit, Marjolein! Als echte "kerstmuts" ben ik wel een beetje jaloers ;) maar hier komt inderdaad niets van Kerst in huis, tot Sinterklaas is geweest!

jannie said...

gezellig hoor!! en dat het bij jullie eerder is ja vind ik wel logisch want er wordt zo uitgebreid versierd daar met al die lampje !! vind ik ook super hoor. doe hier ook mijn best wel maar niet zo uitgebreid als bij jullie!!geniet er maar lekker van!! hans zegt net ook de groetjes van hem en hij zal aan jullie denken!!met de kerst

Harma Sym said...

wat gezellig dat je je kerstboom al hebt op gezet ik nog niet hoor.
weet niet of je me nog kent we hebben wel samen op een groep gezeten.
Mijn naam is Harma Sym en ik woon in Abbotsford heb wel een jaar in St catharine gewoond maar mij te lang winter en sneeuw en nu zitten wij er zelf midden in hihihi
Leuk om even op je web te kijken .