Saturday, September 09, 2006

Trots!Anouk heeft een planner op school, een agenda dus, niet alleen voor huiswerk, maar ook zodat de meester en de ouders er commentaar in kunnen zetten. Elke dag komt ie mee naar huis en dan kan ik het bekijken, of er briefjes in zitten, of dat er wat in de agenda geschreven staat. Donderdag kwam ze thuis en zei "Mam, meester S. heeft wat in m'n planner geschreven, maar ik weet niet precies wat het betekend". Dit stond er:
"Anouk has made some great peer connections. What a pleasure to have in the grade six classroom".
(Anouk heeft al een paar goede vriendinnen gemaakt. Wat een plezier om in grade six te hebben)
OK, dan ga je gloeien van trots als moeder zijnde, zeker als ze nog maar 3 dagen op school zit. Mijn meisje, die zo bang was om naar school te gaan hier, omdat haar Engels niet goed zou zijn volgens haar.......mijn meisje, die et em toch maar even flikt en elke dag met plezier opstaat en niet kan wachten om weer naar school te gaan, mijn meisje, die al een leuk vriendinnetje heeft, waar ze naast zit, en die haar veel helpt! Wie had dat verwacht. Goed, het is nog vroeg, en ze zit er nog maar een week, maar juist díe dingen, zijn zo belangrijk voor haar zelfvertrouwen. Ze is al zo verlegen, en onzeker over zichzelf soms, en mist haar vriendinnen in Ned. zo erg, dat ik heel erg blij ben, dat ze het naar haar zin heeft!
Ook had ze gisteren haar eerste dictee:

Niet slecht toch, 9 van de 10 goed!!!

8 comments:

Je@net. said...

Geweldig Anouk!!!! Wat leuk om te lezen dat et zo goed met je gaat!!!
Jullie zijn kanjers, allemaal!!!!

jannie v/d schaaf said...

geweldig anouk!!! gefeliciteerd. het komt helemaal goed met jullie allemaal daar! ook voor marloes gaat het goed komen!!jongens ik ben trots op jullie!! groetjes uit leeuwarden!!!

Francine said...

WOOOOHOOO Anouk! Gweldig meid!

snatertje said...

oo dit is super he, doet je meoderhard echt goed, heerlijk dat ze het zo getroffen heeft met school en de school met haar.
Anouk je bent een superkanjer en je kan al keigoed engels.
Dikke knuffel.
Linda

snatertje said...

He anoukkie daar ben ik nog een keertje, je krijgt heel veel groetjes van Chantal en ze vind het geweldig dat je het zo lekker loopt op school, met vriendinnetjes enz.
Groetjs Linda en Chantal

eliane said...

wat gaat het goed met jullie Anouk en Marloes !! Ik vind jullie supermeiden ! Way to go !!
Ik hoop dat het zo goed blijft gaan maar daar zit ik eigenlijk niet over in !!

liefs eliane

Fleur said...

Dat is echt heel goed! Super fijn.

Natasja said...

Ik begrijp dat je heel trots bent! Knap hoor van haar!