Monday, August 28, 2006

Regeldagje:-(

Vandaag was een regeldagje hier...... bah, om moe van te worden.
Wat moest ik doen, ok, ten eerste bellen met het CIC, (Citizenship and Immagration Canada) voor mijn Perminent Residency. Ik ben hier momenteel een Visitor, en wil ik blijven, dan moet ik Perminent Residentship aanvragen. Wat daar allemaal wel niet bij komt kijken, vreselijk! Een heel pakket formulieren moet ingevuld worden, ze willen het naadje van de kous weten, foto's moeten meegestuurd van je trouwerij enz. enz.
Omdat wij al 19 jaar getrouwd zijn, vroeg ik me af of dat echt nodig was, nou nee dus, een Marriage Certificate is genoeg! Mooi zo, hoef ik geen trouwalbums door te spitten:-)
Verder wilde ik graag weten of ik alle juiste formulieren had, ook dat was het geval gelukkig en toen....... brak het me aan alle kanten uit, want er werd me verteld dat de aanvraag ong. 8-9 maanden duurt........ OK, help...... ik heb een Visitors Record tot Juni volgend jaar!!! Zal wel lichtelijke paniek in mijn stem geklonken hebben, want ze zei dat het geen probleem was, zodra mijn aanvraag bij hun in behandeling was, is er niets meer aan de hand, en kan ik hier gewoon blijven zonder het risico te lopen teruggestuurd te worden. Pfffff, kon wel janken, wat een opluchting zeg!
Ben dus meteen achter de pc gekropen om alle form. in te vullen en dat kunnen H. en ik de komende avonden eens goed doornemen en aanvullen met extra dingen. En dan z.s.m. op de bus!
Verder moest ik nog naar Anouk haar school, voor de inentingspapieren, die moeten ze daar hebben en dat wordt dan weer doorgestuurd naar the Health Department. Zij begint vlg. week dinsdag, om 8.45 tot 15.15 en dat elke dag!! (Scraptijd!!!!!!) Voor haar is het het beste gewoon op school te blijven voor de lunch, dat doet iedereen daar, en zo komt ze er natuurlijk het snelste tussen en maakt ze het snelste vrienden en vriendinnen. Zal wel wennen zijn voor haar, maar ik denk dat ik toch maar voet bij stuk houd, hoe moeilijk ik het zelf ook vind.
Waar we allebei een beetje teleurgesteld in zijn, is dat ik haar niet eens de klas in mag brengen de eerste dag....... Mijn arme meisje, zo verlegen soms, en zo bang dat ze haar uitlachen omdat haar Engels nog niet super is..... Wie zal beroerder zijn vlg. week, zij of ik? Maar ze slaat zich er wel doorheen, ze is Dutch!! denk ik maar, en volgens mij is ze meer dan interessant omdát ze Dutch is! Dus dat is ook weer geregeld, nog een paar dingen kopen voor vlg. week en dan is alles klaar!
Verder..... kwam er nog een super pakketje, helemaal uit Nederland en dat binnen 6 dagen! Vol met Ned. tijdschriften, een CmF een zak drop, puzzelstukken en...... een klein Action scrapalbum..... Voor degenen die bekend zijn met het scrappen en met de Yahoogroups, 3x raden van wie het was!!
Thanks sis!!!!!!!!!!!

1 comment:

Je@net said...

Graag gedaan sis!! En wat een timing hè! Precies op de dag dat je wel een opkikker kon gebruiken!! Met al dat geregel komt een zakkie drop goed van pas!! LOL