Wednesday, August 23, 2006

Hoe bevalt het me hier?

Nou, eerlijk gezegd wel goed. We zitten hier nu 9,5 week (echt, de tijd vliegt!!) en ik voel me prima! Natuurlijk heb ik heus wel eens een slechte dag, maar eerlijk gezegd is dat nog maar 1x echt zo geweest. Toen was ik er echt helemaal af, miste m'n moeder en broer heel erg, deed niets anders dan huilen de hele dag......
Daar is gelukkig alle begrip voor hier, van Henk, van de rest van de fam. die hier zit, dus dat steunt je wel. Zeker als dan je Canadese schoonzus net binnenkomt, ziet dat je gehuild hebt, je bij de arm pakt en zegt; "Come on, we're going outside, have a smoke, and talk!" Dat doet je echt goed, zij laat me huilen, en vertellen en helpt me er dan over heen.
De volgende dag bel ik dan even met moesje en dan is het weer goed.
Verder.... eerlijk gezegd, mis ik Nederland niet echt. Klinkt gek, maar toch is het zo, wat ik wel mis, zijn de mensen die ik daar lief heb, maar Nederland zelf, nee niet echt. Hier is alles zo relaxed, zo rustig, zo.... tja, hoe moet ik dat nou uitleggen... Ik voel me hier niet gehaast, zoals ik in Ned. wel had, alles moest gauwgauw gebeuren en hier kan ik me om 4 uur realiseren dat ik toch echt niet weet wat ik ga eten voor supper..
De auto staat voor de deur, stap er rustig in en rijd weg, verkeer is hier zoveel rustiger als in Ned. Geen getoeter als je niet meteen optrekt bij groen licht, wil je oversteken maar het is druk, geen probleem, er wordt voor je gestopt. En dat terwijl je in Ned. op een zebrapad niet eens echt veilig was. Nee,..... tot nu toe, vermaak ik me best, red me goed met de taal, heb lieve buren, goede kennissen en, het allerbelangrijkste, mijn gezin is bij me!
Maar......... bovenalles........


7 comments:

Anonymous said...

Heerlijk om te lezen meid, dat het zo goed gaat
Als ik het zo lees zou ik ook wel naar Canada willen, het is zo;n prachtig land!
Alleen de winters..brrr....daar zou ik erg tegenop zien, die lange koude periodes :(

corinne5 said...

lijkt mij ook wel wat emigreren naae AMerika ofzo! maar dat zit er bij ons niet in. zou er net als jij geen moeite mee hebben, alleen de mensen van wie ik houd missen. gelukkig hebben we altijd nog de telefoon en internet!

corinnexxx

Anonymous said...

fijn, het lijkt er op dat je toch je draai begint te vinden en gelukkig zit je familie daar niet ver vanje af en waar zou je zijn zonder email en telefoon ?? dit is toch een mooi medium om zo'n afstand te overbruggen.

Francine said...

Nou, ik vind je echt HARDSTIKKE stoer hoor, hoe je zo je nieuwe leven opbouwt. kanjers zijn jullie!

Anonymous said...

Fijn te horen dat het zo goed gaat daar meis, het is toch een hele omschakeling :)
Even snel een berichtje vanuit Kreta, hier alles okay, lekker warm vooral en we genieten volop :)

gr Alette

Marjo said...

Ik wil ook!!! Dat klinkt toch wel heel goed hoor. Vooral dat relaxte, daarvoor zou ik zo willen oversteken. Maar het is denk ik toch wel heel anders als je er verder geen familie hebt enzo... dus ik hou het maar bij het lezen van jou blog, ben ik af en toe toch even in Canada.....

Anonymous said...

He marjolein, lekker dat je je weg begint te vinden en jezelf er goed thuis voelt., heerlijk om te lezen en precies meis,je gezin is bij je dat is heel belangrijk. Lang leven internet, maakt het contact toch wel makkelijker, ff mailen, foto's sturen enz.
Geniet lekker van alle leuke en mooie dingen.
Wij genieten via je logjes met je mee.
Liefs, Linda