Thursday, August 24, 2006

Aardappels!


Als half Friezin, ben ik gek op een goeie aardappel. In Nederland kan je genoeg verschillende soorten krijgen, maar niet alles is even lekker. Waar wij allemaal gek op waren, waren de Opperdoesers, Bildstar of Irene's. Wat we ábsoluut niet hoefden, waren de Bintjes...... jakkes, die dingen smaken nergens naar en ze staren je aan op je bord. (sorry voor degenen die ze wél lekker vinden).
Dan kom je hier, in Canada, en weet je toch werkelijk niet wat een lekkere aardappel is. De eerste 1,5 week bleven we bij mijn schoonzus, en die aardappels...... ok, het is dat ze een andere naam hadden, maar ze staarden je net zo aan als de Bintjes, en zo glazig..... bleeeeeh. Toen vond H. er een, een joekel van een ding, goed aan de prijs, maar lekker.... Moet je niet denken dat we die weer konden vinden! Vreselijk, dus veel rijst en pasta eten, om maar niet die smerige aardappels op je bord te hoeven:-)
Zondagmiddag kregen we visite van een neef van H. en z'n vrouw, hij van Ned. afkomst, zij half Ned. en we hadden het over het eten hier in Canada. Dus, waar begon ik over...... júist,..... En eindelijk was er dan iemand die wist wat ik bedoelde met een lekkere, kruimige, bloemige aardappel!! Ik moest de YUKON GOLD hebben zei ze!

Dit is em, die bewuste aardappel! En ik heb em gevonden, wel aan de prijs, $ 4,99 voor 2,5 kilo, maar dat kan me dus echt niet schelen, want........ HIJ WAS TOCH LEKKER!!!!!!!!! Zalig, met je ogen dicht dacht je dat je in Nederland zat, ha, ha.

Dus wij zijn hier allemaal blij, gaan lekker elke keer deze aardappel kopen, en kunnen weer genieten van een lekker maaltje als we daar zin in hebben!

4 comments:

Fleur said...

Haha geweldig! Ik ben helemaal geen aardappelfan. Ik heb ook geen idee welk soort ik in de kast heb liggen. Dat komt omdat wij ze, als we ze al eten, altijd bakken.

Maar misschien komt dat wel omdat ik nooit heb gezocht naar de ECHTE aardappel! Ik ga het gewoon nog eens proberen.
Fijn dat je aardappel weer gevonden hebt (haha)

Groetjes
Fleur
Ik heb je trouwens getagged, als je dat leuk vindt.

Carla said...

Hoi Marjolein,

Ik volg je blog nu al een tijdje en vind het geweldig leuk om over je belevenissen in Canada te lezen!

Heel veel succes met je gezin in dit (zo te horen) geweldige land!

Groetjes Carla

Marjo said...

Haha, daar hoef ik dus echt niet over te gaan bloggen. Over aardappels. Maar als het een wanhopige zoektocht betreft van een ontheemde Nederlander, dan wordt het weer leuk en grappig om te lezen. De gekste dingen worden dan ineens belangrijk! Geen idee wat voor aardappels ik in de kast heb liggen, eigenlijk.....

snatertje said...

HIHI heerlijk meis, geweldig verhaal op jacht naar de aardappel.
Wij zijn geen aardappelfreaks, maar zo af en toe is het wel lekker he,
wat die bintjes betreft, ja die vinden wij dus ook echt niet lekekr.
Liefs, Linda